13-01-07

Fast Freddy toch aangekomen!!!

Dakar rit 7 - Loix uit de penarie
Freddy Loix heeft de finish gehaald van de zevende rit in de Dakar. Loix is nu samen met zijn assistentietruck op weg naar het bivak van Atar. Motorpech heeft de Dakar van Loix vandaag om zeep geholpen.

114de om 22u45, met een achterstand van 8 uur 2 minuten en 5 seconden op ritwinnaar Giniel de Villiers. Dat is de uitslag van Fast Freddy op het einde van de ingekorte chronorit tussen Zouerat en Atar. Loix kreeg vermoedelijk na CP1 problemen met de motor van zijn Honda Buggy en kon niet anders dan op de assistentietruck van Fast&Speed wachten. Die assistentie kon niet meteen naar Loix toerijden, want ook teammaat Simon Jean-Joseph kende vandaag pech en moest geholpen worden. En tot overmaat van ramp liep de assistentie vast in de duinen, toen de truck in de buurt van Loix was gekomen. Die ellende maakt dat Loix van de 14de naar de 53ste plaats zakt in het algemeen klassement.

Bovenop het tijdverlies krijgt Loix waarschijnlijk ook nog een tijdstraf, omdat hij -afgaand op het klassement van CP1 via dakar.com- geen tijd heeft op dat check-punt.

In het bivak van Atar zal moeten blijken hoe groot de schade is aan de Honda-motor van Loix. Valt het allemaal mee, dan kan de Limburger samen met zijn co Herman Vaanholt de slotweek aanvangen. In het andere geval eindigt de Dakar van Loix op de rustdag in Atar.

09:04 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.