20-01-07

De 14 rit in Dakar

Dakar rit 14 - Hattrick voor Sainz, Peterhansel op weg naar negende eindzege

Carlos Sainz heeft de laatste echte etappe van de Dakar 2007 gewonnen. Sainz realiseert daarmee een hattrick, terwijl Mitsubishi-rijder Stéphane Peterhansel morgen zo goed als zeker voor de negende keer de Dakar op zijn naam gaat schrijven.

De 29ste editie van de Dakar zit erop, morgen staat enkel nog een ritje van 16 km op het programma aan de oevers van de Lac Rose. VW-rijder Sainz vierde in Dakar zijn derde opeenvolgende dagzege, zijn vijfde al dit jaar. De Matador was na 225 km zeven seconden sneller dan teamgenoot Giniel de Villiers, met Carlos Sousa in derde positie op 45 seconden. Een triple dus voor Volkswagen bij het binnenrijden van Dakar.

Van de 13 tot nu toe gereden chronoritten heeft VW er liefst 9 gewonnen, maar het Touareg-team grijpt opnieuw naast de eindzege. Eindwinnaar wordt Stéphane Peterhansel, tenzij Peter morgen in de duinen rond de Lac Rose nog zou uitvallen. Loopt alles normaal, dan behaalt Peterhansel zijn negende eindzege: 6 keer op de moto en 3 keer met de auto.

Het wordt een dubbel voor Mitsubishi, dat op weg is naar zijn 12de eindoverwinning, de zevende op een rij.

Ondanks een matige 29ste tijd vandaag eindigt Stéphane Henrard met zijn co Brigitte Becue morgen als beste Belg op de tiende plaats. Good old Jacky Loomans zal als tweede landgenoot aantikken met zijn 29ste positie. Koen Wauters wordt 37ste en derde Belg.

Freddy Loix reed bij aankomst in Dakar nog naar de 16de tijd, maar door een reeks problemen zal Fast Freddy pas 50ste eindigen.

Jean de Azevedo was de snelste motard in Dakar, Cyril Despres zit op koers voor zijn tweede eindzege. En bij de trucks ging de dagzege naar Philippe Jacquot, de MAN-teamgenoot van Hans Stacey, die morgen voor het eerst eindwinnaar wordt van de Dakar.

17:48 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.