22-01-07

Henrard en Brigitte Becue beste Belgen in Dakar


 

Voor Stéphane Henrard leek de wedstrijd bij de wagens reeds voorbij vooraleer ze echt begonnen was. Woensdagavond 3 januari kreeg Henrard een niercrisis. Donderdagmorgen 4 januari onderging hij een spoedoperatie aan de nieren. Er werd een sonde geplaatst tussen de blaas en de nieren en zo startte Henrard in de Dakar. Henrard eindigde als tiende, een knap resultaat.

,,Het is de derde keer dat ik in de top-10 eindig. Het is onwaarschijnlijk dat we met onze wagen de top-10 bereiken. We hebben een kleine 1900 cc motor en staan tussen allemaal fabriekswagens die veel krachtiger zijn. Deze tiende plaats is eigenlijk meer waard dan de zesde plaats van jaren geleden. Toen waren er nog niet zoveel fabriekswagens. Binnen enkele dagen zitten we samen met het team om de toekomst te bespreken."

,,Ik zou graag terugkeren met deze buggy, maar dan met een andere wagen. Maar eerst ga ik me laten verzorgen. Dinsdag kom ik thuis. Nadat ik mijn vrouw en mijn pasgeboren baby’s gezien heb, ga ik onmiddellijk langs bij de dokter."

,,Brigitte super"

Henrard ging met een nieuwe co-rijder naar de Dakar, eentje met niet al te veel ervaring. Maar Brigitte Becue kan terugblikken op een zo goed als foutloze wedstrijd. Henrard is dan ook ongelooflijk tevreden over het werk van Brigitte. ,,Ze heeft het super gedaan."

,,Bij de eerste deelname als tiende eindigen, het is fantastisch en moeilijk te verbeteren", reageerde Brigitte Becue. ,,We kunnen terugblikken op een goede wedstrijd, zonder al te veel problemen. We waren vrij constant in onze prestaties en zo eindig je dan tiende. Ik ben blij met dit resultaat en vooral enorm fier op mezelf. Wat ik hier gedaan heb, is niet te vergelijken met mijn zwemcarrière, maar dat hoeft ook niet."

,,Het is totaal iets anders. Fysiek was het minder zwaar, maar dat komt ook omdat alles goed is gegaan. We hebben nooit echt lange ritten gehad. Dit is mijn eerste Dakar, maar waarschijnlijk niet de laatste. We zijn nog maar pas aangekomen, we hebben nog niet gepraat over het vervolg, maar dat komt er zo goed als zeker

nb2102henrard

 

20:07 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.