10-02-07

oldtimers geven rally nieuwe toekomst

Oldtimers geven rally nieuwe toekomst

Hartverwarmende taferelen, gisteren in en rond Spa. De Boucles de Spa brachten opnieuw een pak volk op de been. Niet de moderne Boucles , die werden twee jaar geleden voor het laatst georganiseerd, wel de eerste versie van de Legends Boucles de Spa , een wedstrijd voor oldtimers. Manta's, Porsches, Mini Coopers, Lancia's, Escorts, allemaal historische auto's uit de rallygeschiedenis die opnieuw konden worden bewonderd. Als die dan nog worden bestuurd door Patrick Snijers, Bernard Munster of andere Vanina Ickx, dan kan de pret niet meer stuk.

,,Het is mijn bedoeling de sfeer van vroeger opnieuw op te roepen", aldus organisator Pierre Delettre. ,,De moderne rallysport wordt bepaald door de centen van de televisiezenders, maar men heeft nooit de mening van de rallyfans gevraagd. Het succes van de historic Rally van Monte Carlo maakt duidelijk dat er toekomst zit in dit soort wedstrijden. Ook in België, ja."

Om het helemaal als in de goede oude tijd te laten verlopen eindigden de Legends Boucles in het pikkedonker, met enkele nachtelijke etappes. (GVE)

 

untitled

Vaninna en Larissa Ickx in hun prachtige Porche 911

 

 

 

Jean Ragnotti en Bouvier met de Renault Alpine

18:55 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.