14-03-07

top evenementen: Concour d'elégance Pebble Beach

Het Pebble Beach Concours d'Elégance is het grootste ter wereld in zijn genre. Een sublieme mix van oldtimers en schone sier, in een gezegend stukje Californië.

Er is Wimbledon natuurlijk, de races in Ascot, de Prix de l'Arc de Triomphe en de America's Cup. En dan is er Pebble Beach, officieel de Pebble Beach Concours d'Elégance, in het gelijknamige plaatsje aan de Stille Oceaan, in Noord-Californië.

Het ultieme Concours d'Elégance waarvan de naam verwijst naar de exclusieve manifestaties uit de jaren '20 en '30, waarin gestreefd werd naar het samenbrengen van auto's met de mooiste koetswerken en vrouwen met de meest elegante kledij.

Dat kon, omdat de betere auto's in die dagen "bloot" werden afgeleverd: de kopers van Rolls, Hispano Suiza's, Duesenbergs of Minerva's betaalden immers voor een rolling chassis en zochten dan een carrossier. Die zorgde voor een interieur à la carte en bijbehorend koetswerk.

Zo vormden de Derby Bentleys uit de periode 1933-1937, net na de overname door Rolls-Royce, een geliefkoosde en degelijke basis waarop koetswerkbouwers hun fantasie konden uitleven. En Bentley liet ze graag de vrije hand: niet minder dan 59 carrossiers uit zeven landen vierden hun inspiratie en hun vakmanschap bot op die modellen. De belangrijkste onder hen, Park Ward, Thrupp and Maberly, Vanden Plas en H.J.Mulliner bereikten daarbij een niveau dat zelden werd overtroffen.

 

Het eerste concours d'élégance in Pebble Beach had plaats in 1950

Poster2002

 

Photo03
Antique Through 1915

A1

 

J1-1

 

G

Deusenberg

K

 

S

Ferrari

E2-1

Alfa Romeo

23:27 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.