10-06-08

Weekendtip: 20 ste Classic Marathon Rally

 

20ste Classic Marathon 

Op zaterdag 14 juni wordt op de Ieperse Grote Markt kort na de middag het startschot gegeven voor de 20ste editie van de Classic Marathon. De positieve samenwerking met Targa Florio Historic en de Europese uitstraling van Ieper in de rallywereld zorgen ervoor dat de Britse organisatie al voor de derde keer op bezoek komt.

“Het gaat hier om een regelmatigheidsproef voor wagens van vóór 1981 waarbij snelheid zeker niet op de eerste plaats komt”, vertelt Luc Depuydt die als ervaren rot bij Targa Florio instaat voor de coördinatie van het evenement op Belgische bodem. “De deelnemers leggen een parcours af waarbij ze de vooropgestelde gemiddelde snelheid van 50 km/h zo dicht mogelijk moeten benaderen.

Naast de officiële start op de Grote Markt in Ieper om 14 uur staan er nog ritten langs Boezinge, Westouter en Kemmel op het programma. Op het sfeervolle dorpsplein van Watou wacht de deelnemers rond 15h30 nog een behendigheidsproef.

Op zondagmorgen trekt de karavaan om 8 uur vanop de Ieperse Grote Markt richting Luxemburg om op vrijdag uiteindelijk in het Italiaanse Cortina aan te komen.” Er zijn 86 teams voor deze jubileumeditie ingeschreven.

bron: site Ypres Historic Rally

19:36 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.