07-07-08

Herdenkingsrit "circuit Des Ardennes"

 

Herdenkingsrit "Circuit Des Ardennes"

affiche_circuit_des_ardennes

Historiek:

In 1902 was de organisatie van een automobielwedstrijd op een gesloten wegcircuit, met terugkeer naar het vertrekpunt, een wereldprimeur. Tot dan werden de wedstrijden van stad naar stad georganiseerd,  de toeschouwers zagen de deelnemers maar één keer voorbijrijden…

De grote sportman Baron Pierre de Crawhez bedacht een wedstrijd op gesloten circuit, die verschillende keren hetzelfde traject aflegde en steeds terugkeerde naar zijn vertrekpunt.

Met dit nieuwe initiatief toonde het Circuit des Ardennes de weg aan alle grote wedstrijden van die tijd: de Gordon Bennett Beker, de Targa Florio en lag het aan de basis van het ontstaan van het circuit van Spa-Francorchamps.

Aan de editie van 1902 namen vanuit Bastogne 22 auto’s en 10 motoren deel. Zij legden zesmaal dezelfde route af doorheen de Ardennen en passeerden ondermeer Neufchâteau en Habay la Neuve. De wedstrijd hat internationaal behoorlijk wat weerklank, en de jaaren daarop was het “Circuit des Ardennes” een belangrijke wedstrijd waaraan heel wat merken en piloten hun bekendheid dankten.

Tijdens het voorbije weekend kon de organisatie op een grote volks toeloop rekenen. Er kwamen dan ook prachtige wagens aan de start.

6    11

17

8

3    9

VI7M6409_raw

VI7M6417_raw

VI7M6443_raw

VI7M6378_raw

19:59 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.