24-01-10

oldtimerbeurs Rétromobile Parijs

retrom10

Jaarlijks trek deze beurs een 100.000 tal bezoekers. Dit jaar waren er terug een 300 tal standhouders waaronder veel prestigieuse merken. Ieder jaar vind er ook een inposante veiling plaats. Dit jaar werd er een heel aparte wagen geveild namelijk de Bugatti opgevist uit het Lago Maggioire.

Deze Bugatti Brescia heeft zeventig jaar op de bodem van het Lago Maggiore gelegen. Op Retromobile in Parijs, komt hij onder de hamer.

Zeventig jaar lang lag deze Bugatti Brescia uit 1925 op 53 meter diepte in het Lago Maggiore. In de jaren ’30 verdween de auto onder water.

De auto is door een Franse architect achtergelaten in Zwitserland. De auto was inmiddels elf jaar oud en goed gebruikt.


De invoerbelasting die zou moeten worden betaald, ging ruim over de dagwaarde heen. Daarop is de auto in het water geduwd. Deze zomer is het wrak van de auto opgetakeld. Op 23 januari komen de resten onder de hamer bij de veilig van Bonhams op de Rétromobile beurs in Parijs

 Ondanks zijn zeventig jaren onder water is volgens het veilinghuis nog twintig procent van de auto bruikbaar. Zo is het halve chassis nog bruikbaar en het aluminium is vrijwel onaangetast.

“Dat betekent dat het mogelijk is om de auto in zijn oude glorie te herstellen. Het is een interessant restauratieobject.” Het veilinghuis schat de opbrengst tussen de 70.000 en 90.000 euro.

 

 

De Duikclub wist van het bestaan: Op 1 februari werd Damiano Tamagni, de zoon van één van de leden van die duikclub, doodgeslagen. Daarop is besloten de Bugatti te lichten. De opbrengst van de veiling gaat naar de Stichting Damiano Tamagni, die zich inzet tegen zinloos geweld onder jongeren.

Indien mijn laatste informatie klopt, dan zou de wagen meer dan 260000 euro opgebracht hebben. (onder voorbehoud)

r12

r13d

r14k

 r16a

Ferrari 275 GTB

r18h

Prachtige stand van Mercedes over de "vleugeldeuren"

r22p

r20t

r23u

r25z

r21

de stand van" Le Mans Classic"

 r27n

r37

r29

r10hx

r38

r31

12:39 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.