19-02-10

weekendtip

0C29485D-C739-2CB8-45B6B76DA2DFA0F9

20 en 21 februari Flanders Collection Car in Gent

 

De Flanders Collection Car in Flanders Expo te Gent is een beurs op Europees niveau voor collectiewagens zoals veteranen, oldtimers, classic cars, echte sportwagens en hun onderdelen, accessoires, miniaturen, literatuur, auto- en retromobilia, etc…

Tijdens iedere editie wordt er een expositie georganiseerd rond een bepaald thema. Dit kan een retrospectieve zijn rond een bepaald merk maar ook rond thema’s als bvb filmauto’s. Zo hebben in Gent onder andere al de James Bond-auto’s gestaan van ‘Goldfinger’, ‘The living daylights’ en ‘Goldeneye’. Maar ook de Batmobile van Gotham City, de gifgroene Mini Cooper van Mister Bean en zelfs de oudste auto ter wereld, de ‘Flinstone-mobile’ uit het stenen tijdperk vonden reeds de weg naar de Expo. Dit jaar is het thema in Gent “Lamborghini”.

Maar naast de expositie is het belangrijkste nog altijd “dé beurs”… dit is waar de mensen voor komen. Honderden auto’s en honderden meters standen met allerhande oude en nieuwe onderdelen, miniaturen, literatuur en nog veel meer. Spannend is het jaarlijkse gepingel voor oldtimers en sportwagens die te koop worden aangeboden. Vele auto’s vinden namelijk op de beurs zelf reeds een nieuwe koper. Het aanbod reikt van auto’s met een vraagprijs van 1500 euro tot het honderdvoudige hiervan.

20:12 Gepost door frankie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.