23-09-11

weekend tip

 

.affiche2011hp2.jpg

 

Het laatste weekend van september komen liefhebbers van oude voertuigen bij elkaar op het circuit van Francorchamps. Drie dagen van wedstrijden, meer dan 600 voertuigen en 1100 piloten, dit is het ingrediënt van deze zeer gezellige manifestatie.

Ver van het snobisme van de Formule 1, vind de ‘Spa Historic’ plaats in twee fases: donderdag en vrijdag zijn voorbehouden voor de kwalificaties, en op zaterdag en zondag hebben er niet minder dan 19 wedstrijden plaats: « Sports Racing Challenge – Gentleman Drivers », « Historic Sports Car Club », « Grand Prix Masters », « Spa Six Hours Endurance »…  Meer dan voldoende om diegenen die verslingerd zijn op oude wagens aan hun trekken te laten komen.

Een bonuspunt tijdens dit evenement is de Family Paddock! Toegankelijk voor iedereen, staan op deze plaats bijna alle wagens verzameld die in het strijdperk treden. U kunt er vrij rondkuieren en al deze prachtige koetswerken van heel erg dicht bewonderen: Ford GT40, Jaguar Type E, Bentley 4.5, Chevron B8, Brabham, Lola T70, Ferrari 250LM …. De meeste piloten en hun teams zitten in de buurt van hun bolides. U kunt dus zonder probleem een praatje slaan met hen en in sommige gevallen zelfs een blik werpen op de schatten die onder de motorkap verstopt zitten.

Een zeer gezellig evenement, we herhalen het nogmaals, dat zeker zowel de hartstochtelijke wagenliefhebber als de amateur van mooie vormen zal interesseren. Met als ultieme verplichting uw zoons mee te brengen, en waarom ook niet uw dochters, en hun ogen te zien twinkelen bij het zien van zoveel schoons!

21:11 Gepost door frankie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.