08-10-11

The Zoute grand Prix 2011

 

aankomst Zoute Grand Prix 2010_00013kopie.jpg

 

Zoute Grand Prix 2011


 

De tweede Zoute Grand Prix vindt plaats van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober 2011. Het Zoute wordt daarmee opnieuw het trefpunt van een internationaal gezelschap van piloten, eigenaars en liefhebbers van schitterende classic cars. Elke wagen op zich is een ode aan vervlogen vakmanschap en een eerbetoon aan de zorg van de eigenaar.

Nieuw dit jaar zijn de professionele keuring van de wagens door FIVA-officials (Fédération Internationale des Véhicules Anciens), een gescheiden parcours voor de ballade en de regelmatigheidsrally... en als klap op de vuurpijl: het eerste Zoute Concours d’Elégance op zondag 16 oktober. De Zoute Grand Prix 2011 heeft 13 premium auto-partners en tal van prestigieuze sponsors die in de Kustlaan en op de Zeedijk van het Zoute hun allernieuwste sportbolides en luxewagens aan de voorbijgangers voorstellen. Maar ook vele handelszaken dragen bij tot de feestelijke sfeer door het inrichten van hun etalages en het organiseren van recepties.

Regelmatigheidsrally en elegantiewedstrijd
De Zoute Grand Prix 2011 omvat twee belangrijke onderdelen: vooreerst zijn er een tweedaagse, gechronometreerde regelmatigheidsrally en een ballade voor wagens gebouwd voor 1965. De Elegantiewedstrijd vormt het tweede luik. Tijdens de vierdaagse is er op diverse podia verspreid over het Zoute een permanente expo voor premium automerken. Op dit openlucht autosalon kunnen autospotters de allerlaatste modellen van Ferrari, Lamborghini en andere exclusieve merken bewonderen. Met dit puike programma doet organisator Zoute Automobile Club de vijf sterren in zijn logo alle eer aan.

Donderdag 13 oktober 2011
Na ontvangst van de deelnemers worden alle wagens technisch gekeurd door FIVA-officials op de dijk ter hoogte van de Riverwoods Beach Club. Vanaf 18 uur gaat op dezelfde plaats een welkomstbarbecue door, aangeboden door Invictus nv en RR-Interieur.

Vrijdag 14 oktober 2011
Vanaf 8 uur verwelkomt bank Degroof alle deelnemers voor een ontbijt in de Riverwoods Beach Club, om 9 uur gevolgd door de start van de rally en van de ballade, die beiden een apart parcours volgen. De tocht gaat langs de meest pittoreske wegen en landschappen van de Polders en de Westhoek. Onderweg genieten de deelnemers van een heel aparte verrassingslunch. Van 16 tot 18 uur is het gezellig napraten en nagenieten op het Albertplein tijdens het cocktail aangeboden door Accent Jobs For People.

De eerste dag wordt afgesloten om 20 uur met het diner voor de deelnemers in de Knokke Out. Na de maaltijd, omstreeks 23.30 uur zijn ook de vrienden er welkom voor een  spetterende Zoute Grand Prix 2011 Party.

Zaterdag 15 oktober 2011
Dag 3 begint om 7.30 uur met een ontbijt in de Riverwoods Beach Club. Een uur later wordt de start gegeven voor zowel de rally als voor de ballade. De wagens trekken nu langs de Polders het idyllische Heuvelland in. Voor de lunch staat de piloten een bijzondere verrassing te wachten, die ook met pure paardenkracht te maken heeft... meer verklappen we nog niet.

Van 15 tot 19 uur gaat in de VIP tent op het Albertplein de VIP Cocktail door voor sponsors en genodigden. Hier komen vanaf 16 uur de rally deelnemers aan op het podium.

Om 19.30 uur worden alle genodigden verwacht in de feesttent op de Royal Zoute Golf Club voor de exclusieve, afsluitende gala-avond. Het galadiner wordt verzorgd door een 2-sterrenchef van eigen bodem. Nadien reikt Burgemeester Graaf Leopold Lippens, voorzitter van de Zoute Automobile Club de prijzen en de awards uit en kan er gefeest worden tot in de vroege uurtjes.

Zondag 16 oktober 2011
De Zoute Concours d’Elégance vormt een waardige afsluiter van het vierdaagse event. De deelnemers aan deze elegantiewedstrijd, allen op uitnodiging, komen tussen 8 en 9 uur toe aan de Royal Zoute Golf Club en de wagens blijven er voor een private viewing tentoongesteld op Fairway 1 tot de middag.  Tussen 9 en 12 uur vindt de keuring plaats door een internationale jury van experten.

Vanaf 11.30 tot 16 uur is er voor de genodigden een Sunday Brunch op het Albertplein. De deelnemende wagens worden daar op het podium uitgebreid voorgesteld. Om 16 uur worden de winnaars van de eerste Zoute Concours d’Elégance bekend gemaakt en zit de Zoute Grand Prix 2011 er jammer genoeg helemaal op.

 

00:13 Gepost door frankie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.