10-10-13

Zoute Grand Prix 2013

Knokke ontvangt honderden exclusieve wagens tijdens Zoute Grand Prix

Knokke-Heist - Knokke is komend weekend de gaststad van 's werelds meest prestigieuze oude en nieuwe wagens.

 

Daarvoor zorgt Zoute Grand Prix, een vierdaags evenement dat uitpakt met exclusieve bolides en rijders. Al vanaf donderdag tonen dertien autopodia in de winkelstraten exclusieve merken zoals Maserati, McLaren en Ferrari.

Sinds de eerste editie in 2010 is de Zoute Grand Prix gegroeid tot een van de grootste oldtimer-evenementen van Europa. “De voorbije jaren trokken we 80.000 tot 100.000 bezoekers”, zegt oprichter en organisator Filip Bourgoo. Of dat cijfer opnieuw gehaald wordt, hangt voor een groot stuk af van het weer.

46 wagens te koop via veilinghuis

De belangrijkste nieuwigheid staat vrijdag op het programma. Voor het eerst wordt een veiling georganiseerd. 'The Zoute Sale', in samenwerking met het veilinghuis Bonham, biedt potentiële kopers 46 oogstrelende wagens aan, van merken zoals Mercedes, Porsche en Maserati.

Vrijdag wordt ook de regelmatigheidsrally op gang getrokken met 160 oldtimers met een inschrijvingsdatum tussen 1920 en 1965. De rally, die onder meer racers Derek Bell en Jochen Mass maar ook de atletiekbroers Borlée aan de start krijgt, eindigt zaterdag.

Zondag is er nog het Concours d'élégance, een schoonheidswedstrijd voor wagens, en de GT Tour, een 'ballade' van Kortrijk naar Knokke met honderd GT-wagens die jonger zijn dan 20 jaar.

Auto's gratis te bezichtigen

“We groeien organisch en houden zo alles onder controle”, aldus Bourgoo. “We houden het ook selectief zodat we enkel de mooiste wagens ontvangen.” De wagens zijn het hele weekend gratis te bezichtigen voor het grote publiek.

Bron: Focus WTV

23:19 Gepost door frankie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.